Mit jelent az anti-diszkriminációs törvény?

A diszkrimináció nem más, mint emberek egy csoportjának valamely szempont alapján történő megkülönböztetése, adott szempont miatti hátrányos helyzetbe kerülése. Ezzel szemben az angolszász jogból eredő pozitív diszkrimináció kifejezése ugyan gyakran használt, azonban némiképp félrevezető, esetében ugyanis sokkal inkább van szó esélykiegyenlítésről.

A pozitív diszkrimináció ugyanis nem azt jelenti, hogy az emberek egy adott szempont alapján előnyhöz jutnak, pusztán annyit, hogy bizonyos, hátrányt okozó tulajdonságokkal bíró személyek számára biztosítja, hogy egyenlő esélyekkel induljon, mint a társadalom többi tagja. Az anti-diszkriminációs törvény célja, hogy úgy nyújtson esélyegyenlőségi lehetőséget a Magyarországon élő kisebbségek számára, hogy közben nem diszkriminál másokat. Mindemellett esélyegyenlőség megteremtésére nincs lehetőség a jogegyenlőség rovására, hiszen a jogegyenlőség megelőzi az esélyegyenlőséget.

Ennek fényében elmondható, hogy az anti-diszkriminációs törvény számos kérdést vet fel, hiszen nem mehet szembe a társadalom legitim értékeivel, nem mondhat ellent az alkotmánynak, valamint a nemzetközi jognak, nem korlátozhat semmilyen alapjogot, miközben meg kell határoznia a kisebbségek számára is állampolgári jogon járó szociális- és létminimumot, aminek az eléréséhez biztosítania kell az esélyegyenlőségi feltételeket.

Az anti-diszkriminációs törvénynek számos nehézséggel kell szembenéznie, azonban végső célja az egyenlő esélyek biztosítása hazánk kisebbségi csoportjai számára, azzal a feltétellel, hogy eközben más csoportok nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe.

A bejegyzés kategóriája: Napjaink
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>